Verrassend: Primark introduceert 'circulaire collectie'

...

Foto: Max Miechowski voor Primark.

Primark lanceert een nieuwe 35-delige collectie gebaseerd op de ‘Circular Product’-norm van de Ellen MacArthur Foundation. Meer volgt, belooft de modediscounter.De nieuwe collectie van Primark is ontworpen en geproduceerd om langer mee te gaan, en is gebaseerd op de ‘Circular Product’-norm van de Ellen MacArthur Foundation, een internationale opinieleider op het gebied van de circulaire economie.

Primark wil deze norm door haar productteams en leveranciers laten gebruiken bij de productie van kledingstukken, zodat klanten ze zo lang mogelijk kunnen dragen en aan het einde van hun levensduur ook kunnen laten recyclen. Deze aanpak maakt de producten volgens Primark niet duurder: de prijzen voor de (onder meer) casual fit jeans, denim overhemden en relaxed fit T-shirts variëren van 5 euro tot 25 euro.

"Kleine eerste stap"
Primark wil een nieuwe weg inslaan, vertelt Nicholas Lambert, Circular Product Lead. “De collectie is gemaakt door een kleine groep ontwerpers, inkopers en leveranciers die onze nieuwe ‘Circular Products’-norm testen. We erkennen dat dit slechts een kleine stap is in ons streven naar een meer circulaire bedrijfsvoering. We willen deze nieuwe ontwerpprincipes echter heel graag verder uitrollen en zullen ze met al onze leveranciers delen om ze verder te versterken.”

Jules Lennon, Fashion Lead bij de Ellen MacArthur Foundation, is blij met deze eerste stap. "Door hun deelname aan The Jeans Redesign en ontwikkeling van hun Circular Product Standard zet Primark een stap vooruit op weg naar de circulaire economie op de lange termijn. De richting is duidelijk, nu is het zaak om hieraan te blijven werken, zowel qua tempo als schaalgrootte."

Bron: RetailDetail.

Lees meer

Goed nieuws

Experiment: pre-loved merksneakers van WEAR bij Bristol

Goed nieuws

Pop-up store 'Vleesch Centraal' op Rotterdam CS

Goed nieuws

Tony’s Chocolonely weer ‘meest duurzame merk'

Goed nieuws

Gen Z kiest vaakst voor duurzame winkels

Goed nieuws

Foodello: online winkel verkoopt levensmiddelen 'aan de datum'