Beleggen met impact

...

Bij onze beleggingen focussen wij onder meer op SDG 13: Klimaatactie. Foto: Pexels/pixabay.

Met onze beleggingen willen wij méér dan alleen rendement maken: we dragen ook bij aan een betere wereld.‘Engagement’: verbeteren van binnenuit

Als aandeelhouder gebruiken we onze invloed om bedrijven van binnenuit te verbeteren. We dagen bestuurders uit om verantwoorde keuzes te maken en gebruiken zo nodig onze power in aandeelhoudersvergaderingen. Dat werkt driedubbel positief: voor mens, milieu én voor het rendement op de lange termijn. Gezonde bedrijven presteren immers beter.

Beleggingen met directe impact

Veruit het grootste deel van onze portefeuille beleggen we heel veilig en stabiel. Een klein deel (maar toch ruim meer dan € 300 miljoen) gebruiken we voor zogeheten ‘directe impact’-beleggingen, zoals via het nieuwe Polestar-fonds dat we recent hebben geïntroduceerd. Dit zijn investeringen die heel direct en concreet bijdragen aan een beter milieu en een eerlijker maatschappij, in lijn met onze vier SDG-doelen. Bijvoorbeeld in bedrijven in de circulaire economie of in opkomende markten. Concrete bedrijven in de concrete economie. En die impact méten we ook. En waarbij we de lat ook steeds hoger gaan leggen.

Beleggingen met indirecte impact

Ook indirect helpen we graag dingen verbeteren. In onze beursgenoteerde beleggingen zoals aandelen en obligaties sturen we ook op onze vier SDG-focusdoelen. Zo hebben we inmiddels 5% van onze obligatieportefeuille belegd in beursgenoteerde Green Bonds (obligaties voor verduurzaming) en in Social Bonds (obligaties voor maatschappelijke projecten). Ten opzichte van 2019 is er al 10% meer van de omzet van bedrijven waarin we beleggen afkomstig uit duurzame producten of diensten.

Meer weten?

Op pensioenfondsdetailhandel.nl/mvb lees je meer over ons beleggingsbeleid.

...

...