Niet te missen: 7 keer shoppen in Dordrecht

...

Foto: Het Magazijn.

Met een prachtige historische binnenstad, gelegen aan het water en met Nationaal Park de Biesbosch als achtertuin, is Dordrecht een stad die je niet wilt missen. En dan al die leuke winkeltjes! Wij kozen er 7 voor je uit. 1. Bluebirds in the Backyard
  Gek op vintage en lifestyle? In dit monumentale pand vind je niet alleen een restaurant, maar ook twee etages vol met woonaccessoires, vintage boeken, planten en bloemen, posters, kaarsen en nog veel meer. Van ecozeep tot industriële items en van antiek tot speelgoed: verzin het, Bluebirds heeft het.

  Wijnstraat 153
...

...

 1. De Inrichterij
  Bij de Inrichterij vind je nét even de producten die niet iedereen in z’n huiskamer heeft staan. Met name uit de jaren ’30 en ‘70. Als je op zoek bent naar mooie lampen, meubels en woonaccessoires die mooi, functioneel én tijdloos zijn, zul je hier zeker slagen.

  Vriesestraat 38
...

Foto: De Inrichterij.

...

Foto: De Inrichterij.

 1. Rockin' Items

  Zoals de naam al zegt: een fashionstore met items die rocken. Als je fan bent van met name Deense en Franse merken ben je hier aan het juiste adres. American vintage, Agolde, Club l’avenir en BASH zijn zomaar een paar merken die je hier gegarandeerd zult aantreffen. En niet alleen hebben ze kleding, maar ook schoenen van bijvoorbeeld Ivylee Copenhagen. Daarnaast kun je hier terecht voor hippe tassen, accessoires en sieraden.

  Voorstraat 123
...

Foto: Rockin Items.

...

Foto: Rockin Items.

 1. Distilleerderij Rutte

  Al sinds 1872 maakt Distilleerderij Rutte jenever, gin en likeuren. Precies op dezelfde manier zoals oprichter Simon Rutte al deed, ambachtelijk met handgevulde ketels. De dranken worden gedestilleerd van natuurlijke ingrediënten als fruit, kruiden en noten. De winkel bevindt zich nog altijd in hetzelfde pand. Boven de zaak, in de oude woonkamer van de familie Rutte, kun je een kijkje nemen in een prachtig ingerichte proefkamer.

  Vriesestraat 130
...

Foto: Distilleerderij Rutte.

...

Foto: Distilleerderij Rutte.

 1. Wereldwijven Ateliers

  Als je het hebt over een mooi initiatief, is het deze winkel met atelier. Hier werken vrouwen uit de hele wereld die duurzame kussens, tassen, sjaals, theedoeken en plaids vervaardigen. Op deze plek kunnen zij hun vaardigheden vergroten en de Nederlandse taal leren.

  Voorstraat 178
...

Foto: Wereldwijven Ateliers.

...

Foto: Wereldwijven Ateliers.

 1. Bibliss Mode

  Local Mieke: “Voor mij staat Bibliss met stip op nummer één! Een winkel vol kleurrijke kleding van diverse mooie merken, zoals King Louie, Tante Betsy en Blutsgeschwister. Er alleen al binnengaan maakt mij blij. Het personeel is vriendelijk en ik ga eigenlijk altijd wel de deur uit met een aankoop!”

  Vriesestraat 74

Mieke (51) is fotograaf en teamleider bij een organisatie die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze fotografeert regelmatig de pracht van Dordrecht sinds de liefde haar in 1994 naar deze stad bracht.

TIPS VAN EEN LOCAL: MIEKE ZWANG

...

Foto: Bibliss Mode.

...

Foto: Bibliss Mode.

 1. Het Magazijn

  Local Mieke: “Op deze mooie plek komt van alles samen: een restaurant, conceptstores en een kunstuitleen onder één dak. Een unieke combinatie van Dordtse ondernemers. Het restaurant is beneden en de trap die je daar vindt, leidt naar Velvet Music. De beste platen en cd’s; menig platenliefhebber weet deze winkel te vinden. Daarnaast heb je de FotoFilmFabriek, waar je terechtkunt voor een uitgebreid assortiment benodigdheden voor analoge fotografie. Heerlijk voor een fotograaf als ik!”

  Voorstraat 180
...

Foto: Het Magazijn.

...

Foto: Het Magazijn.

Lees meer

Nelske: "Ga vooral iets doen wat je leuk vindt en waar je aandacht voor hebt. De rest volgt dan vanzelf."

Retail Helden

“Toen ik dit pandje zag, wist ik: dit wordt mijn winkel!"
Hanni: "Pas als je hoofd vrij is van schaamte en taboes, is je lichaam vrij om te genieten.”

Retail Helden

“De vibrator staat nog altijd op eenzame hoogte”
Jessica: "Klanten komen hier graag, omdat het zo huiselijk is."

Retail Helden

“In deze boekwinkel heb je alle vrijheid. Niks is hier te gek"

Retail Helden

“Snoepwinkel voor fans van American Vintage”
Dilan: "Ik heb veel Amerikaans snoep, want dat is een enorme hype."

Retail Helden

“Ik probeer alles uit: hoe gekker, hoe beter”