Pensioenfonds Detailhandel verhoogt pensioenen met 10%

...

INDEXERINGSBOOT. © 2022 KAMAGURKA/ComicHouse.nl.

Goed nieuws van Pensioenfonds Detailhandel: Het bestuur heeft besloten de pensioenen per 1 januari 2023 te verhogen met 10%.Bij het besluit voor deze indexatie heeft het bestuur gekeken naar de belangen van alle deelnemers, bij elkaar opgeteld ruim 1,3 miljoen mensen. Werknemersvoorzitter Selma Skalli: “Pensioenfonds Detailhandel werkt de komende jaren aan de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Om te zorgen dat de overgang voor iedereen goed uitpakt, is het van belang reserves aan te houden. Binnen deze bandbreedte is het bestuur daarom tot het besluit gekomen om de pensioenen te verhogen met 10%.”

Meegroeien met de prijzen
De verhoging houdt daarmee bijna gelijke tred met de inflatie in Nederland die in de periode van juli 2021 tot juli 2022 op 12,4% uitkwam (CBS-consumentenprijsindex). “Het is belangrijk voor onze deelnemers dat we de pensioenen in deze onzekere economische tijd kunnen verhogen”, zegt Skalli. “Steeds meer mensen voelen bij de dagelijkse uitgaven de stijgende prijzen in hun portemonnee. Een goed pensioen moet meegroeien met de prijzen. Gelukkig kunnen we daar nu substantieel iets aan doen.”

Goed om te weten
Pensioenfonds Detailhandel verwerkt de verhoging van uw pensioen in januari 2023. Deze is dan ook opgenomen op de uitkeringsspecificatie over januari 2023. Vanaf half januari 2023 is de verhoging van uw pensioen zichtbaar in uw persoonlijke pensioenomgeving op www.pensioenfondsdetailhandel.nl en op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Inloggen met DigiD.

Lees meer

Goed nieuws

"Nederlands pensioenstelsel tweede beste ter wereld"
Te mooi om waar te zijn? We zijn écht op weg naar 'net zero'.

Goed nieuws

"Door verantwoord beleggen versneld naar nul CO2-uitstoot"
Van links naar rechts: Henk Groot en Louise Kranenburg (Pensioenfonds Detailhandel), Florian Grohs en Willem Redert (Symbiotics).

Goed nieuws

Goed belegd: € 300 miljoen met extra impact
Van Halderen: “Het is echt wonderbaarlijk om zoiets te proeven en je te realiseren dat het uit een 3D-printer komt.

Goed nieuws

‘Loetje’ zet biefstuk van Redefine Meat op de kaart
Met Sojo krijgt je kleding een tweede leven!

Goed nieuws

$ 2,4 miljoen voor naai-app