Nuven: recyclesneaker met zool van luchtballonnen

...

Wat hebben feestballonnen en sneakers met elkaar te maken? Alles, vindt het Portugees-Braziliaanse sneakermerk Undo for Tomorrow. Kijk maar!Schoenproducenten zoals Adidas, Vans en Havaianas maken al op grote schaal gebruik van oude autobanden voor de zolen van hun schoenen. De Portugees-Braziliaanse startup Undo for Tomorrow gaat nóg verder: zij verwerken sinds vorig jaar in de zolen van hun nieuwe Nuven-sneakers ook – jawel – afgedankte feestballonnen. Die geven de sneakers stuk voor stuk een vrolijk accent én letterlijk een unieke footprint.

Ook het bovenwerk van de Nuven-serie is gemaakt met volledig natuurlijke of gerecyclede materialen. Het bestaat uit vegan suède met een bamboe voering. De punt van de neus is gemaakt uit duurzaam geproduceerd Amazone-regenwoudrubber.

Om de schoen op een verantwoorde manier te produceren werkt Undo for Tomorrow nauw samen met een familiebedrijf uit São Paolo. Dit garandeert eerlijke mensenrechten voor de arbeiders, goede werkomstandigheden en marktconforme salarissen. Bij de productie gebruiken ze enkel materialen afkomstig uit Brazilië. Een crowdfundingactie om het nieuwe initiatief te bekostigen, met als target $ 10.000, leverde binnen een paar maanden al meer dan $ 90.000 op. Slow fashion gaat blijkbaar steeds sneller!

Mochten de vrolijke sneakers echte runners worden, dan zullen ze nog wel wat ballonnen nodig hebben. De fabrikant in São Paolo heeft een capaciteit tot 30 miljoen schoenen per jaar. Dus vanaf nu: alles vieren, mét ballonnen!

Lees meer

Van hergebruikte vezels kunnen bijvoorbeeld nieuwe garens worden gemaakt.

Goed nieuws

Textielrecycling kan in Europa € 74 miljoen opleveren
De cupjes van CoffeeB zijn bio-based en volledig composteerbaar.

Goed nieuws

CoffeeB: bio-afbreekbare koffiecups uit zeewier

Goed nieuws

Nick Fouquet maakt vegan leren hoeden van schimmel

Goed nieuws

Nuven: recyclesneaker met zool van luchtballonnen