"Misschien toch nóg een keer naar Korea"

...

Foto: David Galjaard.

Angel Wolf (28) werkt bij Hey!Hallyu in Arnhem, de eerste K-pop winkel van Nederland. “Ik draai deze muziek al vanaf 2012 – het is een way of life.”K-pop, wat is dat volgens jou?
“Het is gewoon popmuziek, maar dan net anders. Het zijn vooral boy- en girlbands, vergelijkbaar met One Direction en de Backstreet Boys. Bekende namen van dit moment zijn Stray Kids, ATEEZ en NewJeans. In ieder nummer wordt er gerapt én gezongen, maar binnen K-pop zijn veel verschillende genres, van stoer tot schattig.”

Wat betekent jullie naam?
Hey!Hallyu betekent zoveel als Hé Hallo!, maar staat vooral voor de Korean wave: de invloed van Zuid-Koreaanse moderne cultuur in popmuziek, entertainment en films.”  

...

Foto: David Galjaard.

...

Foto: David Galjaard.

Waarom verdient K-pop een eigen winkel?
“Omdat de muziek en merchandise lastig te krijgen zijn in Nederland. Bij grotere winkels verkopen ze alleen albums van de bekende bands. We waren al een webshop, nu kunnen de fans ook terecht in onze echte winkel. Hier vinden ze alle bekende en minder bekende bands en albums én we hebben er verstand van.”

Jullie opening haalde het NOS-journaal. Er stond een enorme rij!
“Ja, de eerste dag was echt heel druk. De meeste mensen hebben wel een uur in de rij gestaan. Ook in de dagen erna bleef het heel druk. Vooral de albums en merchandise gaan hard.”

Voor de liefhebbers... Prijzig spul?
“Valt mee. We verkopen cd’s in plastic hoesjes, zoals de cd’s van vroeger. Die beginnen bij € 18. Maar we hebben ook merchandise vanaf € 4,50.”

Verkopen jullie ook heel exclusieve items?
“Ja, bijvoorbeeld limited edition albums die maar één keer worden uitgebracht. En LP’s op vinyl, die de bands soms in een beperkte oplage uitbrengen.”

Draai je zelf ook niks anders?
“Ik luister al K-pop sinds 2012, en sinds ik hier werk nog veel meer! Thuis draai ik het ook graag. Ik koop regelmatig nieuwe albums en zit in allerlei vriendengroepen waarin we het hebben over releases, optredens en online content van de K-pop idols.”

Een droombaan, als je fan bent! Waar droom je nog meer van?
“Ooit was mijn droom om een keer naar Korea te gaan. Dat is gelukt: daar ben ik nu twee keer geweest. Daarnaast droom ik ervan om dit werk de rest van mijn leven te kunnen doen!”

Daarover gesproken: denk je wel 's aan later, en aan je pensioen?
“Ja, pasgeleden heb ik voor het eerst eens op Mijnpensioenoverzicht.nl gekeken. Dat was nog niet zo veel. Gelukkig heb ik nog 40 jaar om dat op te bouwen. Want ja, ik zeg wel heel leuk dat ik geen dromen heb. Maar tegen die tijd wil ik als het kan nog steeds regelmatig naar concerten gaan. En misschien toch nóg een keer naar Korea.”

DENK AAN JE AOW

WONEN IN HET BUITENLAND?

Droom jij net als Angel wel eens over reizen, wonen en/of werken in een ander land? Let op: over de jaren dat je in het buitenland woont en/of werkt, bouw je geen AOW op. Je bent in die periode namelijk niet verplicht verzekerd voor de Algemene Ouderdomswet (AOW). Dat kan tot gevolg hebben dat je vanaf je pensioengerechtigde leeftijd minder AOW krijgt: voor elk jaar dat je niet verzekerd was, gaat je AOW-uitkering 2% omlaag.
Tip: ga jij wonen en werken in het buitenland en wil jij wél AOW blijven opbouwen? Je kunt je daarvoor bij de Sociale Verzekerings Bank (SVB) vrijwillig verzekeren. Dan loopt je AOW-opbouw gewoon door.

Lees meer

Jules Schneider: "Alleen maar superslanke professionele fotomodellen is niet meer van deze tijd."

Retail Helden

"Ik wil dat iedereen zich trots en mooi kan voelen"
Bob Hoogerhuis: "Ik wil klanten meenemen in de wereld van koffie, door ze aan de bar andere smaken te laten proeven dan ze gewend zijn. Daar krijg ik energie van.”

Jij& Pensioen

"Klanten meenemen in de wereld van koffie, dat geeft energie"
Inge Echterhölter: "Ik zie dit niet alleen als een winkel, maar als een plek waar iedereen met vragen over plasticloos leven terecht kan."

Retail Helden

"We hebben dit jaar al 10.300 verpakkingen uitgespaard"
Stefan Queysen: "Als ik van baan verander, kijk ik altijd even naar de consequenties voor mijn pensioen."

Retail Helden

"Pensioenplannen maken? Dingen lopen toch altijd anders"
Nancy Verboog: "Ik raak nog altijd helemaal geïnspireerd door alles wat we hier verkopen. Dat gevoel probeer ik ook over te brengen op de klanten."

Retail Helden

"Bizarre kerstballen? Die verkopen wij het hele jaar!"
Dominique Bosgraaf: "Het leven begint voor mijn gevoel pas net. Ik zou niet weten wat ik aan pensioen ga krijgen."

Jij& Pensioen

"Als ik met pensioen ga, wil ik mijn eigen camping runnen"

Retail Helden

"Eerst werkte ik voor oud Rabo-topman Herman Wijffels, nu speld ik zijn broek af"

Retail Helden

"Hier hoef je niks te kopen en zie je er nét zo leuk uit"

Retail Helden

"Ik kan me niet voorstellen dat ik niet meer naar mijn werk ga"