"Als ik met pensioen ga, wil ik mijn eigen camping runnen"

...

Dominique Bosgraaf: "Het leven begint voor mijn gevoel pas net. Ik zou niet weten wat ik aan pensioen ga krijgen." Fotografie: Steven Snoep.

Als grapje zei Dominique Bosgraaf ooit dat ze haar werk in de zorg vaarwel zou zeggen voor een baan bij Ladonna in Almere. Haar favoriete plek voor de aanschaf van tarotkaarten, wierook en edelstenen. Wat denk je? Precies! Toeval bestaat niet.Vanaf het moment dat ze zich kan herinneren is Dominique geïnteresseerd in spiritualiteit. Haar huis staat inmiddels vol met edelstenen. Bij Ladonna heeft ze door de jaren heen bijzondere exemplaren mogen kopen, vertelt ze. “In Almere is het de winkel waar je moet zijn als je affiniteit hebt met spiritualiteit. Edelstenen, boeken, tarotkaarten, wierook, beeldjes, lampen, dromenvangers… Hier vind je van alles. Vooral de edelstenen spreken mij aan. In eerste instantie ging ik er altijd zelf naar op zoek, maar inmiddels heb ik mijn man ook aangestoken. Het is nu een gezamenlijke hobby.”  

Klantcontact
Dominique had nooit gedacht dat er daadwerkelijk een moment zou komen waarop ze bij Ladonna zou gaan werken. Toch kreeg ze maanden terug ineens een berichtje dat de zaak winkelpersoneel zocht. En hoewel Dominique er nu nog maar kort werkt, zegt ze absoluut geen spijt te hebben van haar keuze om de ouderenzorg te verlaten. “Het helpen van klanten, verkopen en inkopen, bevalt hartstikke goed. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik assistent filiaalmanager word, maar dat ben ik nu nog allemaal aan het leren. Momenteel vind ik vooral het klantcontact erg leuk. Uitleg kunnen geven over wat we allemaal in huis hebben, helpen bij vragen. Dat gaat me tot nu toe aardig af. Want ik heb gelukkig best wat basiskennis. Van mijn hobby heb ik mijn werk gemaakt, wat wil je nog meer?” 

“Veel mensen leven naar hun pensioen toe, maar het is je niet altijd gegeven”


Dominique Bosgraaf, Ladonna

Eigen camping
Een vraag die ze meteen kan beantwoorden. Dominique koestert nog een andere grote droom. Namelijk een stuk land met een huis en camping erbij. “Als ik met pensioen ga, wil ik mijn eigen camping runnen”, zegt ze vol overtuiging. “Dat lijkt me ontzettend gaaf. Ik denk dan aan een soort natuurcamping, dus heel primitief. Mijn man en ik gaan graag kamperen. Als we ook maar een paar dagen vrij zijn, pakken we meteen de tent en gaan op pad. Of het nu in Nederland, de Ardennen of zelfs Zweden is. We zoeken gewoon de mooiste plekjes op.” 

“Het leven begint voor mijn gevoel pas net. Ik zou niet weten wat ik aan pensioen ga krijgen. Veel te vroeg ook om daar nu al in te duiken. Ik ken mensen om mij heen die dat wel doen. Die leven ernaartoe. Begrijp ik niet. Hoe weet je nu al dat je er dan van kunt genieten? Pluk de dag!” 

(Dit artikel verscheen eerder in Jij&Wij Magazine.)

Achtergrond

Dominique woont met haar man Jordy in Almere. Ze deed een opleiding tot verpleegkundige en was zo’n tien jaar werkzaam in de zorg. Inmiddels heeft ze een baan van vier dagen in de week bij Ladonna.

Lees meer

Inge Echterhölter: "Ik zie dit niet alleen als een winkel, maar als een plek waar iedereen met vragen over plasticloos leven terecht kan."

Retail Helden

"We hebben dit jaar al 10.300 verpakkingen uitgespaard"
Ton Aalbers: "Duurzaamheid gaat veel verder dan energiezuinig – het gaat ook om gezond en prettig."

Retail Helden

"Je huis heeft enorm veel invloed op je gezondheid"
Bert van Son: "We willen onze jaaromzet vertienvoudigen, naar een miljoen spijkerbroeken. Waarvan er zoveel mogelijk zijn gemaakt van 100% gerecyclede katoen."

Aanjagers

MUD Jeans klaar voor doorbraak met 100% gerecyclede spijkerbroeken
“We zijn gestart met vijf soorten. Inmiddels zijn dat er 160, uit 25 landen over heel de wereld.”

Retail Helden

“Gezonde groeimarkt: de eerste winkel in alcoholvrij speciaalbier”
Stefan Queysen: "Als ik van baan verander, kijk ik altijd even naar de consequenties voor mijn pensioen."

Retail Helden

"Pensioenplannen maken? Dingen lopen toch altijd anders"