"Bizarre kerstballen? Die verkopen wij het hele jaar!"

...

Nancy Verboog: "Ik raak nog altijd helemaal geïnspireerd door alles wat we hier verkopen. Dat gevoel probeer ik ook over te brengen op de klanten." Fotografie: Steven Snoep.

Zo’n winkeltje waar je precies dat unieke cadeautje vindt dat niemand anders heeft. Dát is Alles in Wonderland in Rotterdam. Nancy Verboog werkt er nu 2,5 jaar. “Mensen echt verrassen, dat is supermooi!”Heb je altijd al in de retail willen werken?
“Ik ben begonnen in de ouderenzorg, tot ik op een gegeven moment bij een bakkerij aan de slag kon. Daar heb ik ervaren hoe leuk het is om in een winkel te werken. Je bent altijd in contact met mensen, hoort bijzondere verhalen en kunt mensen helpen door ze te adviseren – een heel mooi vak!” 

Hoe ben je in deze bijzondere cadeau- en bloemenwinkel terechtgekomen?
“Ik had meer tijd nodig voor mijn zoon. Daarom ging ik op zoek naar een leuke winkel dicht bij huis, waar ik wat flexibeler kon zijn met mijn uren. Een vriendin vertelde me dat ze hier nog iemand zochten. Dat was een mooie kans. Inmiddels werk ik hier alweer zo’n 2,5 jaar.” 

Wat kunnen mensen vinden in jullie winkel?
“De leukste en meest bijzondere cadeaus van Nederland, al zeg ik het zelf. De eigenaar weet altijd unieke producten en leveranciers te vinden en alle collega’s hier denken mee over de invulling. Wat werkt er wel of niet? Wat slaat aan en waarom? Dat is ontzettend leuk. Van bijzondere knutselspullen, servies en kinderboeken tot kerstballen, bij ons in de winkel vind je altijd iets aparts.” 

...

Nancy Verboog: "De uitdaging is altijd om mensen gelukkig de deur uit te laten gaan." Fotografie: Steven Snoep.

...

Nancy Verboog: "De uitdaging is altijd om mensen gelukkig de deur uit te laten gaan." Fotografie: Steven Snoep.

Kerstballen? Het hele jaar door?
“Jazeker, we staan echt bekend om onze unieke kerstballen, of kerstornamenten eigenlijk. Die komen van allerlei kleine producenten uit Nederland, Duitsland en zelfs Amerika. Je kunt het zo gek niet bedenken. In de vorm van een kroket, een Parmezaanse kaas, Nijntje, een potje mayonaise of zelfs de Erasmusbrug in Rotterdam. Sommige klanten kopen regelmatig nieuwe, gewoon door het jaar heen. Zodat ze met kerst een unieke boom kunnen maken.”

“Als een klant hier een bijzonder cadeau vindt, heb ik een leuke dag!”


Nancy Verboog, Alles in Wonderland

Op Facebook hebben jullie maar liefst 48.000 volgers. Hoe krijg je dat voor elkaar?
“De partner van de eigenaar heeft al vanaf de start van Facebook vol ingezet op het maken van leuke posts. Grappige producten met een persoonlijke boodschap, dat sloeg enorm aan. En ook nu stoppen we veel tijd en energie in het maken van leuke posts.” 

Hoe belangrijk is online voor jullie business?
“Onze webshop is goed voor 60% van de omzet en dat groeit gestaag. Een deel van mijn tijd zorg ik dat die bestellingen de deur uitgaan. Meestal binnen Nederland, maar vaak ook naar België en Duitsland. Laatst had ik zelfs een bestelling uit Zweden. Maar ook de winkel blijft populair; mensen komen soms echt van ver om bij ons te shoppen.”

Wat vind je zelf het leukst uit jullie assortiment?
“Ik ben gek op spelletjes spelen, die verkopen we natuurlijk ook. Daarbij houd ik van knutselen. Wat dat betreft is het hier een snoepwinkel.”

Je begint helemaal te glunderen!
“Ja echt he!? Ik raak nog altijd helemaal geïnspireerd door alles wat we hier verkopen. Dat gevoel probeer ik ook over te brengen op de klanten. Er is zoveel keuze, soms moet ik ze helpen om daar iets uit te zoeken dat echt bij ze past, of bij degene voor wie ze iets zoeken.” 

Hoe doe je dat?
“Door vragen te stellen: Wat doe je graag in je vrije tijd? Hou je van een bepaalde sport? Heb je huis- of lievelingsdieren? Als je de klant een beetje leert kennen, kun je helpen om een weg te vinden in ons aanbod. De uitdaging is altijd om mensen gelukkig de deur uit te laten gaan. Dat ze weten dat ze écht iets bijzonders hebben gevonden om cadeau te doen. Als dat lukt, heb ik een heel leuke dag.” 

Zie je jezelf hier blijven tot je stopt met werken?
“Ha, ik ben nu 35 jaar, dat is nog wel ver weg. Maar ik heb het enorm naar mijn zin. Ik houd nu eenmaal van mensen, contact maken. Zelfs als ik de loterij win, zou ik nog steeds in een leuke winkel willen werken.” 

Denk jij wel ’s na over je pensioen?
“Eigenlijk houd ik me daar niet zo mee bezig, dat is geregeld via mijn werkgever. Maar omdat ik door de jaren verschillende werkgevers heb gehad, kan het geen kwaad om eens te kijken op Mijnpensioenoverzicht.nl. Ik heb gehoord dat het slim kan zijn als je die pensioenen samenvoegt. Dat moet ik eens uitzoeken. Maar tot die tijd hoop ik vooral nog heel lang mensen blij te kunnen maken met gave cadeaus.” 

Wat heb je zélf als laatste cadeau gegeven?
“Luiaardsokken, voor een vriendin. Uit een hele leuke serie waarbij links en rechts verschillend zijn, maar wel met hetzelfde thema.” 

Waar had je die gevonden?
“In onze eigen winkel uiteraard; die vind je bijna nergens anders.”

Lees meer

Lynn Uitvlugt: "Het is misschien cliché, maar mijn werk als schoenmaker is echt mijn passie."

Jij& Pensioen

"Mijn droom? De zaak overnemen als de eigenaar met pensioen gaat"
Han Sienema: "De vrijheid die ik hier heb, plus het contact met de klanten vind ik het fijnst aan mijn werk."

Jij& Pensioen

"Ik zie mijzelf niet oud worden in Nederland"

Retail Helden

"Mijn liefde voor jeans is bijna net zo groot als die voor sneakers"

Retail Helden

"Hier hoef je niks te kopen en zie je er nét zo leuk uit"
Jules Schneider: "Alleen maar superslanke professionele fotomodellen is niet meer van deze tijd."

Retail Helden

"Ik wil dat iedereen zich trots en mooi kan voelen"