"Zes dagen per week werken met familie is het leukste wat er is"

...

Marnix: "Het mooiste aan mijn werk is de vrijheid; zelf bedenken wat de volgende stap is. Dat verlangt creativiteit, maar het leukst vind ik het om samen met mijn broer en vader in de winkel te mogen werken." Fotografie: Linelle Deunk.

“Bij familie De Pagter doen we niet aan familie-ergernissen op de werkvloer”, zegt zoon Marnix (24). In 2002 nam vader Erik de antiekhandel over van zijn neef en bouwde het uit tot drie zaken in Zeeland: De Pagter Interieurs.“Feedbackmomenten hebben we niet. Als ik denk dat iemand wat anders of beter kan, dan zeg ik dat gewoon of ga ik diegene helpen. Dat is typerend voor onze familie”, vertelt Marnix.

Ook zijn oudere broer Rico werkt in de zaak en twee tantes en een oom. Naast de drie fysieke interieurwinkels is De Pagter Interieurs ook een groothandel.

“Mijn vader zag rond de eeuwwisseling de vraag toenemen naar specifiek Chinees meubilair en ging op reis naar China om de mooiste meubels te scoren. Toen was er nog geen Google Maps – niemand sprak Engels en hij stapte gewoon in een taxi. Dat avontuurlijke, dat reizen heb ik altijd mooi gevonden. Daar is mijn liefde voor het vak denk ik ontstaan.”

"Het mooiste van mijn werk? De vrijheid, zelf de volgende stap bedenken en dat regelen"


Marnix de Pagter, De Pagter Interieurs

Online of fysiek?
Innovatie en op de juiste momenten zien wat de markt nodig heeft, dat is de De Pagters’ eigen. “Waar mijn broer Rico zich meer bezighoudt met beurzen, logistiek en transport, houd ik mij bezig met klantcontact en de website. Ik zorg ervoor dat ons assortiment online up-to-date blijft. Dat wordt steeds belangrijker voor de verkoop. Alhoewel het bijna nooit voorkomt, dat er een bank wordt aangeschaft zonder proefzitten. De fysieke winkels blijven daarom belangrijk.”

Dromen waarmaken
“Het mooiste van mijn werk? De vrijheid, zelf bedenken wat de volgende stap is en dat regelen. Dat verlangt creativiteit, maar het allerleukste vind ik het om samen met mijn broer en vader in de winkel te mogen werken. Stille kracht op de achtergrond is mijn moeder. Zij zorgt ervoor, dat wij drieën de zaak kunnen runnen en herinnert ons eraan om soms ook over iets anders te praten, anders houden mijn vader, broer en ik er nooit over op.

“Ik werk meestal zes, soms zeven dagen per week. Mijn broer en ik gaan binnenkort de zaak in. Langzaam nemen we het over. Over 20 jaar bestaan we nog steeds, hebben we nog meer winkels, meer klanten en een grotere magazijnloods. Ik kijk ernaar uit.”

WEETJES

Deelname aan Pensioenfonds Detailhandel is verplicht. Met circa 31.000 werkgevers, ruim 352.000 werknemers, circa 962.000 overige deelnemers en ongeveer 152.000 gepensioneerden is Pensioenfonds Detailhandel een van de grotere Nederlandse pensioenfondsen. Het belegd vermogen is circa 28 miljard euro.

Lees meer

Masha: "Dat ik me zo heb kunnen ontwikkelen, vind ik het leukst aan mijn werk."

Retail Helden

“Mooie momenten delen is voor mij het belangrijkste wat er is”
Saud: "Het contact met klanten van allerlei leeftijden, afkomst en werkgebieden, vind ik het leukst aan mijn werk."

Retail Helden

“Somalië voelt voor mij nog altijd als thuis”
Julia: "Sommige klanten voelen zich bijvoorbeeld de ene dag mannelijk en de andere dag niet. Daar kan ik me eigenlijk wel in vinden."

Retail Helden

“Ik zie mezelf als vrouw, maar wel met een masculiene kant”
Remyo Tielsema: "Mensen gaan hier altijd wijzer de winkel uit, met de juiste schoenen en kleding."

Retail Helden

Dit is Remyo, de snelste verkoper van Nederland