Dit is Remyo, de snelste verkoper van Nederland

...

Remyo Tielsema: "Mensen gaan hier altijd wijzer de winkel uit, met de juiste schoenen en kleding." Foto: David Galjaard.

Tref jij bij All4Running in Utrecht Remyo Tielsema op de vloer? Dan krijg jij advies van de beste: Remyo is de Snelste Verkoper van Nederland. En dat na een hersenbloeding!De 32-jarige Remyo is een topatleet. Naast zijn parttime job bij de hardloopspeciaalzaak in hartje Utrecht besteedt hij ongeveer al zijn tijd aan hardlopen. Met resultaat: op het NK Marathon in Amsterdam liep hij vorig najaar een persoonlijk record van 2 uur, 16 minuten en 3 seconden - goed voor een bronzen podiumplek!

Ben jij letterlijk de snelste winkelmedewerker van Nederland?
“Haha, als het over hardlopen gaat, vermoed ik van wel! Derde op het NK Marathon, dat lukt niet iedereen. En misschien zit er nog wel meer in het vat. Ik hoop op 3 december bij de Marathon van Valencia nog wat van mijn tijd af te snoepen.” 

En dat terwijl je in 2016 twee weken in coma lag…
“Dat was een heel zware tijd, vooral de revalidatie. Maar dankzij hardlopen ben ik nu weer gekomen tot waar ik ben. Het geeft me letterlijk energie en rust in het hoofd, het hielp enorm tijdens mijn herstel.” 

...

Remyo Tielsema: "Wat ik zo mooi vind aan dit werk is het persoonlijke contact en mensen echt kunnen helpen." Foto: David Galjaard.

...

Remyo Tielsema: "Wat ik zo mooi vind aan dit werk is het persoonlijke contact en mensen echt kunnen helpen." Foto: David Galjaard.

Hoe ben je in deze winkel komen te werken?
“Voorheen zat ik in de evenementenbranche en werkte ik veel achter een beeldscherm. Na mijn herstel lukte dat niet meer. Praktisch werk past me nu beter. En ik hou van sporten.”

Wat vind je zo mooi aan dit werk?
“Het persoonlijke contact en mensen echt kunnen helpen. Ik weet uit ervaring waar de pijnpunten bij hardlopen kunnen zitten. Voor beginnende lopers, maar ook voor gevorderden.”

“Klanten willen vaak de schoenen waar ik zelf op loop”


Remyo Tielsema, All4Running Utrecht

Wat is jouw gouden verkoopadvies?
“Ieder mens is anders, dát is mijn uitgangspunt. Wat werkt voor de een, kan voor de ander totaal verkeerd zijn. Daarom kijken we altijd naar de hele persoon. Wat zijn je doelen, wat wil je bereiken?”

Op jullie winkelvloer ligt een lange loopbaan. Waar is die voor?
“Daarmee filmen en analyseren we hoe klanten bewegen als ze hardlopen. Dat hoort bij goed advies. Een beginner heeft bijvoorbeeld niets aan een stijve wedstrijdschoen en een marathonloper zoekt naar de juiste balans tussen demping en snelheid. Mensen gaan hier altijd wijzer de winkel uit, met de juiste schoenen en kleding.” 

Wat zijn nu de trends in running?
“De verende carbonplaat in de zool is echt een tech-revolutie in wedstrijdschoenen. Daarmee loop je efficiënter. Je ziet dat principe nu ook steeds vaker in schoenen voor recreanten.” 

Vragen klanten vaak om de schoenen waar jij zelf op loopt?
“Ja, maar dan zeg ik meestal: ik kan je vertellen waar ik op loop, maar je hebt er niets aan. Ik heb zeven verschillende paren schoenen, die allemaal hun eigen voordelen hebben. De juiste training is veel belangrijker dan de juiste kleding.” 

Toch effe vragen: waar loop jij zelf op?
“Momenteel New Balance voor rustige trainingen, Nike voor wedstrijden en Saucony voor intervaltrainingen.”

Hoe combineer jij winkelwerk met topsport?
“Op de drie dagen dat ik hier werk, train ik 1 keer, op vrije dagen vaak twee keer, met tussendoor voldoende herstel. Die combinatie werkt heel goed.” 

Zou je kunnen leven van je prijzengeld?
“Laat ik het zo zeggen; bij de meeste marathons krijg je op mijn niveau wel een vergoeding, maar meer dan een bijverdienste is het niet.”

Hoe ziet je toekomst eruit?
“Voorlopig heb ik het enorm naar mijn zin; ik blijf hier graag nog werken.”

Bouw je pensioen op?
“Ja, via mijn werk. Maar daar kijk ik niet vaak naar. Als ik wat ouder word, ga ik me daar misschien meer in verdiepen.” 

Nog nooit op Mijnpensioenoverzicht.nl gekeken?
“Jawel, toen ik wisselde van werkgever. Toen heb ik even gecheckt wat de vooruitzichten zijn. Dat zag er prima uit.”

Op 15 oktober is de Marathon van Amsterdam. Ben jij erbij?
“Dit keer niet. Die heb ik al drie keer gelopen en qua training komt die net wat te vroeg in mijn schema. Valencia is een sneller parcours en daar lopen ook meer wereldtoppers. Mooi om me daarmee te kunnen meten.”

lees meer

Boy: "Een mooie denim gaat leven, zet zich naar je lijf en is een verlengstuk van jouw persoonlijkheid."

Retail Helden

"Van elke drie broeken moeten er zeker twee ‘spot on’ zijn"
Nancy Verboog: "Ik raak nog altijd helemaal geïnspireerd door alles wat we hier verkopen. Dat gevoel probeer ik ook over te brengen op de klanten."

Retail Helden

"Bizarre kerstballen? Die verkopen wij het hele jaar!"
Lynn Uitvlugt: "Het is misschien cliché, maar mijn werk als schoenmaker is echt mijn passie."

Jij& Pensioen

"Mijn droom? De zaak overnemen als de eigenaar met pensioen gaat"

Retail Helden

"Mijn liefde voor jeans is bijna net zo groot als die voor sneakers"