Zeeman lanceert kledinglijn in online game Roblox

...

Foto: Zeeman.

Zeeman verrast tijdens Fashion Week met een nieuwe stunt. De Nederlandse budgetkledingketen opende deze week een virtuele brandstore in de online gamewereld Roblox met goedkopere fashion voor avatars, als statement tegen de trend van dure merkkleding.Met een wereldwijde markt van zo'n 2,5 miljard mensen die naar schatting € 100 miljard uitgeven aan virtuele producten is de impact van virtuele winkels enorm. Platforms zoals Roblox, met meer dan 70 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, trekken de aandacht van grote fashionmerken: die presenteren en verkopen daar virtuele modecollecties tegen prijzen die nauwelijks onder doen voor die van real life designerkleding.

Zo laag mogelijke prijs
In de virtuele store biedt Zeeman daarentegen tijdloze basics aan voor de laagst mogelijke prijs binnen Roblox. Avatar-bezoekers worden verwelkomd door NPC Sailor Stan en kunnen kiezen uit populaire Zeeman basics zoals T-shirts, witte sokken en boxers, allemaal voorzien van Zeeman branding. De store heeft een DJ, dansvloer en pashokjes, waar avatars de basics kunnen uitproberen als statement tegen dure merkkleding.

Zo ziet de virtuele store van Zeeman eruit:

De campagne van Zeeman wordt wereldwijd gedeeld op social media en ondersteund door Nederlandse en Duitse influencers en creators zoals MeisjeDjamila, Lotte, Beley en Ronja. De influencers promootten de opening van de Zeeman brandstore via livestreams en moedigden kijkers aan om Zeeman basics te dragen óver hun dure fashion outfits.

De virtuele Zeeman brandstore blijft enkele maanden open en biedt de basics gedurende die hele tijd aan voor de laagst mogelijke prijs. Met deze campagne hoopt Zeeman een trend te lanceren in de metaverse en een nieuw geluid te laten horen.

Bron: emerce.nl.

Lees meer

Goed nieuws

Thuiswedstrijd: Josh V opent in Laren eerste eigen winkel

Goed nieuws

Amsterdam krijgt Nijntje-winkel in Museumkwartier

Goed nieuws

Kardashian's 'Skims' krijgt eerste fysieke verkooppunt bij Bijenkorf
Utrecht CS heeft grootste Bruna; nog 12 in 2024

Goed nieuws

Batavia Stad meldt omzet- en bezoekrecords in 2023