Winkelsector in 2023 koploper in verduurzaming

...

Foto: Shutterstock.

Winkels werken dit jaar meer dan andere sectoren aan verduurzaming. Dat blijkt uit cijfers van het CBS: maar liefst 88% van de retailers hebben hun bedrijfsvoering duurzamer gemaakt.Daarmee scoort de retailsector duidelijk positiever dan het landelijk gemiddelde. Dat bedraagt over alle sectoren bij elkaar 82%. Vorig jaar was dat nog 79%.

Winkels en retailbedrijven doen in 2023 vooral extra hun best om energie te besparen. Daarnaast zijn ze actiever als het gaat om hergebruik en circulariteit en vermindering van uitstoot.

Geen belemmeringen
Beperkingen zijn er ook. Een kwart van de ondernemers vindt dat ze voor verduurzaming sterk afhankelijk zijn van externe partijen en factoren. Ruim 14% heeft er geen geld voor (over) en 11% ziet er te weinig voordeel van.

Een veel grotere groep (bijna een derde van alle bedrijven) ziet daarentegen geen belemmeringen om duurzamer te gaan werken. Die zien in dat je door duurzamer te werken ook veel energie en geld bespaart, en in elk opzicht een beter verhaal hebt naar je klanten.

Bron: CBS.

...

...

Lees meer

Goed nieuws

Relatie gestrand? Regel (ook) je pensioen in 6 stappen

Goed nieuws

H&M trekt zich terug uit Myanmar

Goed nieuws

Veiling van Bever levert 864 bomen op

Goed nieuws

Reliving opent in Utrecht derde pop-up store