Veiling van Bever levert 864 bomen op

...

Foto: iStock.

De veiling die Buitenwinkel Bever onlangs organiseerde, waarbij het negen unieke recycle-items verkocht, heeft 864 nieuwe bomen opgeleverd.Met de veiling wilde Bever meer bewustzijn creëren over hergebruik en afvalvermindering. De unieke items, zoals een Teddy bodywarmer, klimbroek en cross body bag, waren samengesteld uit materialen die in Bever's eigen recyclestraat waren ingeleverd. Het reparatie-atelier van Bever gaf ze een nieuw leven, zodat ze duurzaam konden worden hergebruikt.

Albert Scholte, CEO van Bever, noemt het resultaat boven verwachting, en maar hard nodig bovendien. "Overproductie en overconsumptie vervuilen onze omgeving. We willen onze impact verminderen en consumenten inspireren om hetzelfde te doen."

Bieden met bomen
Niet alleen de veilingitems waren uniek, maar ook het biedsysteem. In plaats van met geld konden deelnemers aan de veiling bieden met bomen. Voor elke € 5,- die was geboden, zou Bever door Trees for All een nieuwe boom laten planten. Bever doneerde zelf ook een boom voor elk bod. Daardoor liep het totaal op tot 864 bomen via Trees for All. Bever blikt tevreden terug op deze veiling en plant meer zulke acties in de toekomst.

Recycling en hergebruik
De actie is onderdeel van de campagne van de outdoorspecialist om meer te sturen op recycling en hergebruik, en minder op weggooien. In een interview met Jij&Wij Online legt Christian de Jong, alpinist en manager Duurzaamheid & Services bij Bever, uit dat Bever zich al geruime tijd inzet voor het recyclen van gebruikte producten. De Jong: “Ons hogere doel is om de afvalberg te bedwingen. Daarom willen we relatief minder nieuwe producten en meer gerecyclede en tweedehands producten verkopen."

lees meer

Goed nieuws

Stenen winkel: Patagonia opent brandstore in Amsterdam

Goed nieuws

Reliving opent in Utrecht derde pop-up store

Goed nieuws

Christian de Jong (Bever) eerste Nederlander op Nuptse (7.861 m)

Goed nieuws

Max Verstappen stapt in 3D-gebreide 'zero waste' AlphaTauri