Bever veilt gerecyclede buitengear voor goed doel

...

Foto: Bever.

Bever veilt tot 27 juni een aantal unieke items gemaakt van gerecyclede buitengear. Doel is om consumenten te laten zien dat je met hergebruik veel afval kunt vermijden. De opbrengst gaat naar Trees for All.De items in deze eerste 'Buitenmens-veiling' variëren van een Teddy bodywarmer en klimbroek tot een cross body bag. Ze zijn allemaal samengesteld uit materialen die in de Bever-recyclestraat zijn ingeleverd en in het reparatie-atelier zijn omgetoverd tot nieuwe producten. Aan de ingeleverde items zijn bijvoorbeeld functionele handigheidjes toegevoegd, is creatief herstelwerk gedaan of ze zijn opnieuw in elkaar gezet.

Bieden met bomen
Niet alleen de geveilde items zijn uniek, ook de manier van bieden is anders dan anders. In plaats van geld kunnen deelnemers bieden met bomen, waarbij elke boom staat voor € 5. Dit is een knipoog naar het goede doel waar Bever de opbrengst van de veiling aan doneert: Trees for All. Voor elke geboden boom doneert Bever zelf ook een boom én het verdubbelt de winnende biedingen. Zo kan Trees for All zo veel mogelijk bomen planten in Nederland en het buitenland.

...

...

Afval in een nieuw jasje
Christian de Jong, manager Duurzaamheid & Innovatie bij Bever: “Overproductie en overconsumptie vervuilen buiten. Daarom doen we er alles aan om daar zelf minder aan bij te dragen en consumentenbewust te maken hoe ook zij hier een bijdrage aan kunnen leveren. Naast de acht unieke items die onze Buitenexperts voor de veiling hebben gemaakt, hebben we ook de Buitenmens-collectie, die is gemaakt van ingeleverde materialen. Zoals een nieuwe tas gemaakt van een oude tent. Een versleten jeans die terugkomt als T-shirt en een beanie gemaakt van een ingeleverde wollen trui. Zo maken we het direct tastbaar. Afval in een nieuw jasje. Gegarandeerd klaar voor buiten en ze zien er nog gaaf uit ook.”

...

...

Bergbeklimmen in gerecyclede jas
Dat ingeleverde kleding nog prima een ronde mee kan, heeft Christian recent zelf nog laten zien. Hij bereikte vorige maand als eerste Nederlander de top van de Nuptse (7.861 m) in de Himalaya in Nepal. Op een deel van zijn expeditie droeg hij een donzen The North Face-jas die bij een van de Bever-winkels was ingeleverd met een klein mankement en door het reparatie-atelier was gerepareerd.

Lees ook het exclusieve Jij&Wij Online interview met Christian de Jong.

Lees meer

Goed nieuws

Nuven: recyclesneaker met zool van luchtballonnen
Bob Hendrikx: "Dankzij onze Loop Living Cocoon voed je de aarde met je eigen voedingsstoffen, en zo word je een bron voor nieuw leven."

Aanjagers

“Ook ná je dood bijdragen aan een beter milieu”
Annet Feenstra: “Ik zie een versnelling in verduurzaming. In de keten en last but not least bij klanten. Het gaat echt de goede kant op.” 

Koersbepalers

"Verduurzamen? Ook grote spelers zoals H&M kunnen het niet alleen"
Van hergebruikte vezels kunnen bijvoorbeeld nieuwe garens worden gemaakt.

Goed nieuws

Textielrecycling kan in Europa € 74 miljoen opleveren
Jan Rotmans: “De oude, vervuilende economie heeft echt z’n langste tijd gehad.”

Koersbepalers

"We moeten van fast naar slow, van wegwerp naar hergebruik"