“We zeiden tegen elkaar: hier zouden we wel kunnen wonen”

...

Edwin: "We zijn bij nul begonnen en inmiddels is ons klantenbestand enorm gegroeid - een hele prestatie." Foto: Tim Buiting.

Verpleger Edwin Leeflang (58) verliet de zorg om te gaan werken in de audicienzaak van zijn ouders. Na hun overlijden werd de onderneming verkocht aan Van Boxtel hoorwinkels, Edwins huidige werkgever.Waar droom je van en wat wil je absoluut voor je pensioen bereiken?
“Ik zou samen met mijn vriendin nog eens een vrijstaand huis willen kopen in de omgeving Haarlem. Een mooie jarendertigwoning, helemaal opgeknapt, met een ruime benedenverdieping en tuin erbij. Het zou mooi zijn als we daar op den duur de financiële middelen voor hebben. Dat is geen must, maar zeker een droom.”

Wat is je passie?
“Sport. Ik vind het belangrijk om met mijn lichaam bezig te zijn, mezelf fit te blijven voelen. Vroeger voetbalde ik in mijn vrije tijd en speelde ik basketbal in competitievorm, nu fitness ik. Daarnaast is Formule 1 kijken mijn passie.”

Wat is je grootste prestatie op je werk tot nu toe?
“Het opbouwen van deze winkel, samen met mijn collega. Ervoor zorgen dat we elk jaar een stapje verder komen. We zijn bij nul begonnen en inmiddels is ons klantenbestand enorm gegroeid. Steeds meer klanten weten onze winkel te vinden. Dat vind ik toch echt een hele prestatie.”

“Samen met mijn vriendin leuke dingen doen, met voldoende financiën om fijn te leven"


Edwin Leeflang, Van Boxtel hoorwinkels

Is er iemand die jou inspireert?
“Dat was mijn stiefvader, die lange tijd in het audiciens-vak werkzaam was. Hij heeft mij gevraagd, toen hij net was begonnen met mijn moeder, om samen met hem het bedrijf op te bouwen. Hij leerde mij de kneepjes van het vak, waarna ik me verder ontwikkelde toen het digitale tijdperk van de hoortoestellen begon.”

Wat vind je een belangrijke eigenschap van jezelf?
“Mijn empathisch vermogen, het kunnen inleven in anderen.”

Wat vind je het leukst aan je werk?
“Mijn klanten blij de deur uit laten gaan. Ik probeer slechthorende klanten te helpen hun gehoor te verbeteren, hoortoestellen en andere hulpmiddelen kunnen iemands leven een stuk rijker maken. Ook de gesprekken met klanten zijn prettig. Als iemand hier een hoortoestel aanschaft, zie ik die persoon soms zeker elk half jaar terug. Vaak bouw ik dan echt een band met de klant op.” 

Wat is voor jou het toppunt van geluk?
“Genieten van mijn kinderen en kleinkinderen.”

Wat kan jou op je werk plotseling uit je humeur halen?
“Techniek die niet werkt. Of een besteld hoorapparaat dat bij het passen niet blijkt te voldoen. Dat is vervelend. Maar ik ben niet zo snel chagrijnig, hoor.”

Wat is je favoriete eten?
“Indisch of Italiaans.”

Welke serie zou je zo weer bingen?
“Als ik een serie heb gezien, voel ik daarna nooit de behoefte om ‘m nog een keer te bekijken. Een serie die me wel altijd is bijgebleven, is De Versierders (The Persuaders), met Tony Curtis en Roger Moore als hoofdrolspelers. Ik zou ‘m nog eens willen kijken, gewoon om te zien hoe ik die serie nu zou beleven.”

Wat is de muziek van jouw leven? 
“Dat is heel wisselend en afhankelijk van hoe ik me voel. Soms vind ik het heerlijk om in de auto naar klassieke muziek te luisteren, op andere momenten heb ik meer behoefte aan house of popmuziek.”

Wat is je guilty pleasure?
“Cavallaro Napoli, een winkel voor mannenkleding.”

Hoe ziet je ideale pensioen eruit?
“Samen met mijn vriendin leuke dingen blijven doen en voldoende financiën hebben om een fijn leven te kunnen leiden. Ontspanning zoeken, activiteiten zoeken, reisjes maken. Zo zie ik pensioen voor me. En natuurlijk tijd doorbrengen met mijn kinderen en kleinkinderen.”

Hoe wil je herinnerd worden?
“Als een persoon die prettig was in de omgang.”

Welke plek op aarde zou je nu meteen naartoe willen verhuizen en waarom?
“Een tijdje terug ben ik met mijn vriendin naar Valencia geweest. We zeiden tegen elkaar: hier zouden we wel kunnen wonen. Het leven daar, de gemoedelijkheid… Dat beviel ons goed. Toch is onze basis wel Nederland. Echt verhuizen naar het buitenland zullen we niet zo snel doen.”

Lees meer

Timo: "Ik had altijd al affiniteit met mode."

Retail Helden

“Wij zijn een mannenmodezaak maar er komen ook veel vrouwen”
Edwin: "We zijn bij nul begonnen en inmiddels is ons klantenbestand enorm gegroeid - een hele prestatie."

Jij& Pensioen

“We zeiden tegen elkaar: hier zouden we wel kunnen wonen”
Lynn Uitvlugt: "Het is misschien cliché, maar mijn werk als schoenmaker is echt mijn passie."

Jij& Pensioen

"Mijn droom? De zaak overnemen als de eigenaar met pensioen gaat"
Alvin den Otter: "Ik houd van werken. Sterker nog, ik kom nooit aan mijn vakantiedagen toe."

Jij& Pensioen

"Wie weet zet ik op mijn zestigste nog wel iets nieuws op"
Bob Hoogerhuis: "Ik wil klanten meenemen in de wereld van koffie, door ze aan de bar andere smaken te laten proeven dan ze gewend zijn. Daar krijg ik energie van.”

Jij& Pensioen

"Klanten meenemen in de wereld van koffie, dat geeft energie"