Pensioenfonds Detailhandel telt 842.000 'slapers'

...

Beeld: Pexels, Alina Levkovich.

Pensioenfonds Detailhandel bouwt pensioen op voor circa 1,3 miljoen mensen. Wist jij dat meer dan de helft daarvan 'slapers' zijn?

Dat zit zo: van de 1,3 miljoen mensen voor wie Pensioenfonds Detailhandel pensioen opbouwt, werken er circa 335.000 nu in retail. Zij bouwen elke maand actief aan hun pensioen: ze stoppen een klein deel van hun bruto salaris als pensioenpremie in de pensioenpot bij Pensioenfonds Detailhandel. Hun werkgever doet daar elke maand nog eens twee keer dat bedrag bij.

Naar andere sector
Daarnaast is er een grote groep mensen die in retail hébben gewerkt en pensioen hebben opgebouwd, maar inmiddels zijn overgestapt naar een andere sector of zijn gestopt met werken. Zij hebben een pensioenaanspraak bij Pensioenfonds Detailhandel maar leggen geen premie meer in. In jargon heten zij 'slapers'. Dat zijn er heel wat: maar liefst 842.000, bijna 65% van die 1,3 miljoen (cijfers 2021).

Heb jij plannen om je leven een nieuwe draai te geven in 2023? Let dan goed op deze twee tips:

Tip 1: Als je van baan verandert, of naar een andere sector overstapt, kun je je pensioen meenemen. Dit heet waardeoverdracht. Maar je kunt het natuurlijk ook bij Pensioenfonds Detailhandel laten. Je opgebouwde pensioen blijft van jou. Op pensioenfondsdetailhandel.nl vind je meer informatie.

Tip 2: Op mijnpensioenoverzicht.nl check je hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd. Daar ontdek je ook hoeveel AOW (pensioen van de overheid) je krijgt als je met pensioen gaat, en wat je hebt opgebouwd bij andere pensioenfondsen en verzekeraars.

Lees meer

Met de cosmeticalijn gemaakt uit 'buitenbeentjes' wil Júlia Roca Vera de focus verleggen naar gezondheid in plaats van uiterlijk.

Goed nieuws

‘Lleig’: van lelijke groenten en fruit naar prachtig product
Van Halderen: “Het is echt wonderbaarlijk om zoiets te proeven en je te realiseren dat het uit een 3D-printer komt.

Goed nieuws

‘Loetje’ zet biefstuk van Redefine Meat op de kaart

Goed nieuws

"Nederlands pensioenstelsel tweede beste ter wereld"
Met Sojo krijgt je kleding een tweede leven!

Goed nieuws

$ 2,4 miljoen voor naai-app

Goed nieuws

Animatie: hierin belegt beursgoeroe Warren Buffett