Omoda neemt premium schoenenketen Van den Assem over

...

Omoda is sinds 1 januari de eigenaar van schoenenketen Van den Assem. Dit merk blijft bestaan en wordt uitgebreid met een kledingassortiment, aldus Omoda-ceo Jan Baan.De overname is volgens Baan gedaan met het oog op verbreding van de marktpositie. Van den Assem is complementair op Omoda en heeft een eigen positionering en klantengroep, zegt de ceo. “Waar Omoda kiest voor bereikbare high-end fashion richt Van den Assem zich specifiek op premium merken als Hogan, Santoni en Tod’s.”

Schaalvergroting
Daarnaast noemt Baan schaalvergroting als een groot voordeel van de deal. “Het vergroten van die schaal is in onze optiek essentieel om gezond te blijven opereren in deze tijd en bestaansrecht te hebben in de toekomst.” Van den Assem heeft 10 winkels, die onder eigen formule blijven opereren. Voormalig eigenaren Berry en Leo van den Assem blijven actief bij het bedrijf, verantwoordelijk voor respectievelijk de inkoop en de winkels.

Veel kansen
Baan ziet veel kansen om Van den Assem verder te laten groeien. Zo wordt nog dit jaar een elfde winkel geopend en sluit hij meer openingen in de toekomst niet uit. Daarnaast wordt Van den Assem – net als eerder Omoda zelf – getransformeerd tot fashionretailer. “Naast een selectie van een aantal van onze huidige kledingmerken, zijn onze inkopers achter de schermen bezig om een unieke kledingcollectie voor de Van den Assem-klant samen te stellen”, zegt Baan.

Samen in Zierikzee
Het hoofdkantoor en distributiecentrum van Van den Assem worden samengevoegd met die van Omoda in Zierikzee. Daarbij komen op het hoofdkantoor enkele functies te vervallen. Volgens Baan gaat het om ‘enkele procenten’ van het totaal. In de winkels en logistiek verdwijnen geen banen.

Meer weten over de overname van Van den Assem door Omoda? Lees het uitgebreide verhaal op RetailTrends (inlog).

Lees meer

Goed nieuws

Zeeman lanceert kledinglijn in online game Roblox

Goed nieuws

Thuiswedstrijd: Josh V opent in Laren eerste eigen winkel

Goed nieuws

Amsterdam krijgt Nijntje-winkel in Museumkwartier

Goed nieuws

Kardashian's 'Skims' krijgt eerste fysieke verkooppunt bij Bijenkorf