IKEA komt met intelligente AI-adviestool via ChatGPT

...

Foto: IKEA.

IKEA introduceert een eigen AI-assistent via ChatGPT. Die helpt klanten bij het kiezen van producten én laat zien hoe ze staan in hun huis!De AI-assistent van de meubelretailer kan suggesties op maat geven, gebaseerd op eigenschappen van de ruimte in het huis. Het houdt daarbij tevens rekening met factoren als de afmetingen van het vertrek, de stijl van je interieur, persoonlijke smaak, gewenste duurzaamheid, budget en functionele eisen.

AI toont het product in jouw interieur
Als je beschrijft hoe een kamer eruitziet, kan de assistent een interieur op maat ontwerpen en visualiseren en daarin producten plaatsen. Bij het gegenereerde plaatje zegt de AI-app ook welke producten worden gebruikt - en kun je die meteen bestellen. Ook de voorraadbeschikbaarheid in de winkels checken kan via de tool.

IKEA's assistent kan ook voor je nagaan of een meubel in je huis van Ikea komt. Daarvoor maak je gewoon een foto van je meubel en stuur je die naar de chatbot.

Voorbeeld van een afbeelding die de IKEA-assistent kan genereren:

...

...

Gepersonaliseerde winkelervaring
De assistent is ontworpen om een gepersonaliseerde winkelervaring te bieden. Parag Parekh, Chief Digital Officer voor IKEA Retail, benadrukt het belang van deze ontwikkeling. "De nieuwe assistent is een stap in onze reis om de winkelervaring te verrijken en extra mogelijkheden te verkennen voor interactie met klanten en medewerkers."

Later dit jaar in meer landen
De assistent is momenteel nog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar in de nieuwe GPT Store van ChatGPT-maker OpenAI. Ingka Group, de holding waar de meeste winkels van IKEA onder vallen, zegt wel dat de tool later dit jaar in meer landen beschikbaar komt.

Bron: Customerfirst.

Lees meer

Goed nieuws

Netflix boekt record en da's goed voor jouw pensioen

Goed nieuws

Mr Marvis opent in Arnhem vijfde Nederlandse winkel

Goed nieuws

Omzet detailhandel groeit voor tiende jaar op rij

Goed nieuws

MUD Jeans rolt reparatieservice uit door heel Nederland