Netflix boekt record en da's goed voor jouw pensioen

...

Beeld: iStock.

De populaire streamingdienst kreeg er in het laatste kwartaal wereldwijd 13,1 miljoen abonnees bij. Indirect is dat ook voor jou goed nieuws.Na een turbulent 2022 herpakte Netflix zich in 2023. Het bedrijf sloot het kalenderjaar af met een Q4-record op het gebied van abonnementsgroei: het voegde tussen oktober en december 13,1 miljoen abonnees toe.

"In 2023 genereerden we $7 miljard aan bedrijfsinkomsten, een stijging van 23% op jaarbasis", rapporteert het bedrijf in de jongste cijfers. "De brutowinstmarge in 2023 was met 21% hoger dan onze prognose van 18 tot 20% aan het begin van het jaar. De winst per aandeel voor het vierde kwartaal was $ 2,11 vergeleken met $ 0,12 vorig jaar.

Verdere groei verwacht
Deze groei is te danken aan het feit dat de streamingdienst het delen van accounts aan banden heeft gelegd en de adoptie van zijn advertentiegebaseerde abonnementsformule heeft gestimuleerd. Het eind van die groei is volgens het bedrijf nog niet in zicht: naar verluidt gaat Netflix op beide sporen ook in 2024 extra inzetten, waardoor het aantal abonnees en de omzet vrijwel zeker nog verder zullen groeien.

Jouw pensioengeld
De groei van Netflix is ook goed nieuws als jij bent aangesloten bij Pensioenfonds Detailhandel. Dat heeft namelijk een (klein) deel van het pensioenvermogen belegd in aandelen van de streamingdienst. Groeit de omzet en winst van Netflix, dan groeit ook de waarde van de aandelen - en daarmee tevens de waarde voor de beleggers.

Meer weten? Lees ook dit eerdere artikel over de concurrentie tussen Netflix en Disney+.

Lees meer

Goed nieuws

Mr Marvis opent in Arnhem vijfde Nederlandse winkel

Goed nieuws

MUD Jeans rolt reparatieservice uit door heel Nederland

Goed nieuws

Retail in 2024: 10 spannende trends en voorspellingen

Goed nieuws

In de kijker: OX.Space in Rotterdam