Dragons' Den: Shawn Harris steekt miljoen in Lalaland

...

Michael Musandu, medeoprichter Lalaland.

Dragon’s Den investeerder Shawn Harris leek geen enkele twijfel te hebben om € 1 miljoen in het bedrijf van Michael Musandu te steken. Zij krijgt voor dat bedrag 20% van de aandelen in Lalaland, dat met AI digitale fotomodellen voor e-commerce ontwikkelt.Om er zeker van te zijn dat Musandu voor haar zou kiezen, benadrukte de van origine Amerikaanse Harris tijdens het onderhandelen in de recente Dragon’s Den tv-uitzending dat ze goede relaties heeft met grote fondsen in Noord-Amerika. “Via hen kan ik je aan tientallen miljoen helpen”, verzekerde ze. Koren op de molen van Lalaland, aangezien Musandu cs. daar grote plannen hebben (lees ons interview hier).

Met de digitale fotomodellen van Lalaland kunnen e-commerce bedrijven kosten besparen, klanten beter bedienen én duurzamer werken dankzij minder verspilling. “Met onze techniek kunnen fashion brands de meest realistische modellen ontwikkelen”, verklaart Musandu. “Iedere maat, vorm en huidskleur kan daarbij worden gebruikt.” Lalaland werd in 2021 door de Kamer van Koophandel gekozen als een van de meest innovatieve bedrijven en kreeg eerder al een investering van bijna € 300.000 van het Google for Startups Black Founders Fund.

Jaarlijks draait de wereld van fashion e-commerce een omzet van € 380 miljard. Ongeveer 7,5% daarvan betreft fotografie, productie en modellen voor productpagina’s. Met Lalaland kunnen bedrijven veel geld besparen en op basis van analytics en cookies voor elke sitebezoeker specifieke modellen presenteren, waarin de online shopper zichzelf kan herkennen. Daardoor loopt de conversie op, neemt de verkoop toe, dalen de retourpercentages en vermindert de verspilling.

...

Volledig digitaal, inclusief en interactief: voorbeeld van een AI-fotomodel van Lalaland voor e-commerce. Foto: Lalaland.

...

Volledig digitaal, inclusief en interactief: voorbeeld van een AI-fotomodel van Lalaland voor e-commerce. Foto: Lalaland.

Krachten bundelen

Bedrijven als Zalando, Wehkamp en Otto werken al met de modellen van de tech-startup. Om volgende stappen te kunnen zetten op het gebied van sales, marketing en groei zocht Lalaland al langer geldschieters. Er was onder meer contact met Unknown Group en mogelijke investeerders zoals voormalig Nike-manager Bart de Wilde, Amhar Ford van Google en Thorsten Koch en Christina Caljé van Autheos. Nadat Harris haar toezegging gaf om in te stappen bij Lalaland besloten Musandu en Rimša de topondernemer te vragen om de krachten ook met hen te bundelen. Dat leverde een extra financiering op van nog eens € 2,1 miljoen.

Blij verrast

Musandu is blij verrast met de nieuwe partner. “Vóór Dragons’ Den wist ik niet dat Shawn met Orange Wings een eigen investeringsmaatschappij had. Ja, dat was zeker een aangename verrassing. Net zoals de manier waarop zij werkt. Shawn is een belangrijke en sterke mentor voor mij geworden, altijd één telefoontje verwijderd en 24/7 bereikbaar. Ze heeft bewezen een sterk support system voor ons te zijn, vooral als het gaat om het nemen van uitdagende beslissingen. Haar investeringsmaatschappij helpt ons met recruitment en PR, maar ook met de financiële administratie. Deze samenwerking is zoveel meer dan alleen geld. Ook het Amerikaanse netwerk van Shawn. We vliegen deze week naar de VS om de markt verder te verkennen.”

In Dragons’ Den krijgen startups en scale-ups die op zoek zijn naar een investeerder de kans om hun bedrijf te pitchen aan vijf succesvolle zakenmensen. Won Yip, Shawn Harris, Pieter Schoen, Manon van Essen en Bas Witvoet investeren met eigen geld in de bedrijven die zich in het tv-programma presenteren. De afleveringen van Dragons’ Den zijn te zien op Viaplay.

Deze tekst is een bewerkte versie van een artikel op DeOndernemer.nl.

Lees meer

In aandeelhoudersvergaderingen zeggen we hardop wat we vinden!

Goed nieuws

Pensioenfonds laat stem horen!
Yess, door goed beleggingsresultaat kon de pensioenuitkering weer omhoog.

Goed nieuws

Opnieuw een beetje pensioen erbij
Sydney Sweeney: "Inspired by Tory's kindness and philantropy."

Goed nieuws

Euphoria-ster Sydney Sweeney nieuw gezicht Tory Burch
Beter lokken dan bestrijden!

Goed nieuws

Lok een oorwurm
Kledinginzameling bij een Swapshop in Rotterdam.

Goed nieuws

Goede cijfers circulair textielcentrum Sympany
Jumbo plaatst snellaadpunten bij winkels La Place restaurants

Goed nieuws

Snellaadpalen bij Jumbo
Samenwerking Hewi met ACS maakt circulaire economie in retail mogelijk

Goed nieuws

Dubbel duurzaam: tweedehands kleding, CO2-vrij bezorgd
Bever initieert hergebruik: van adventure-werptent tot circulaire tas.

Goed nieuws

Outdoorkleding van gerecyclede tenten
Afgedankte apparaten krijgen nieuw leven door La Hormiga Verde

Goed nieuws

Oude telefoons veranderen in meubels
Met Sojo krijgt je kleding een tweede leven!

Goed nieuws

$ 2,4 miljoen voor naai-app