Hanzestad Zutphen: de 7 leukste boetiekjes en shops

...

Foto: Su&Jill.

In het historische centrum van Zutphen geniet je driedubbel: van de ontspannen sfeer aan de IJssel, de zonnige terrasjes én de leukste boetiekjes en speciaalzaken. Zoals deze 7, met tips van 'local' Talita!1. De Pelikaan
Bij de Pelikaan maak je een reis door de tijd. Deze nostalgische ambachtelijke winkel stamt uit 1816, ruim vóór de Industriële Revolutie, en mag zich Hofleverancier noemen. Achter in de zaak vind je de schenkerij, waar je de heerlijkste koffie en thee uit de winkel kunt proeven en/of een presentje in de cadeaushop koopt.
Pelikaanstraat 9

...

Foto: De Pelikaan.

...

Foto: De Pelikaan.

2. Radijs 
Radijs is een conceptstore annex atelier waar het gelijknamige kledinglabel live door ontwerper Esther Maria van Deijzen wordt gemaakt en verkocht. Naast haar eigen werk zijn ook designs van Nederlandse en Scandinavische collega’s te zien. Denk aan merken als Numph of Minus en het vegan sneakermerk VEJA.
Laarstraat 20 

...

Foto: Radijs.

...

Foto: Radijs.

3. Geluksvogels
Ben jij een liefhebber van natuur en vogels? Dan loop je fluitend Geluksvogels binnen. Het assortiment in deze ‘avonturenwinkel’ biedt namelijk alles voor een stevige wandel- of fietstocht, waarbij je meer wil zien en ontdekken dan de gemiddelde stad slenteraar. Voorradig zijn handige gidsjes zoals de Virtuoze Vogelzang Gids en heel specifieke informatie zoals over de Gedeukte Gouden Tor. Daarnaast beschikt de winkel over een indrukwekkende collectie verrekijkers en wildcamera’s, die je in deze groene regio direct kunt gebruiken!
Schupstoel 5 

...

Foto: Stijlinleven.

...

Foto: Stijlinleven.

4. Living and Giving
Als er iets fijn is: het gevoel van thuiskomen. Woonwinkel Living and Giving wil je dat geven.
Korte Hofstraat 1A

...

Foto: Living and Giving.

...

Foto: Living and Giving.

5. Su&Jill
Ben je in verwachting? Kersverse ouders? Of houd je gewoon van duurzame en handgemaakte producten in cleane Scandinavische stijl? Check Su&Jill. Niet alleen je kind, maar ook jij steelt de show met merken als Humble Brush, Maed for Mini en CarlijnQ.
Sprongstraat 9

...

Foto: Su&Jill.

...

Foto: Su&Jill.

6. Stilleven
Tip van local shopkenner Talita: “Stilleven vind ik één van de mooiste winkels waar ik ben geweest, en je vindt deze ook nog eens ‘gewoon’ in Zutphen. Je kunt er de mooiste duurzame kleding van hoge kwaliteit kopen, prachtig keramiek en zorgvuldig geselecteerde sieraden en woonaccessoires. De winkel zelf is fantastisch en de eigenaar is een heel fijne vrouw met hart voor haar zaak.”
Houtmarkt 73

Talita Kalloe (35) uit Zutphen is sustainable storyteller en eigenaar van soulstores.com. Een online platform waarop je inspiratie vindt om bewust te kopen en duurzaam te leven.

Tips van een local: Talita Kalloe 

...

Foto: Stilleven.

...

Foto: Stilleven.

7. GAIA
“In Zutphen heb je een van de weinige kledingbibliotheken die Nederland rijk is: Kledingbieb GAIA", weet local Talita. "Hier kun je vintage kleding en outfits van duurzame merken huren. Zo heb je altijd iets nieuws in je kast zonder echt iets nieuws te hoeven kopen. Gewoon lenen!”
Laarstraat 53

...

Foto: GAIA.

...

Foto: GAIA.

Lees meer

Han Sienema: "De vrijheid die ik hier heb, plus het contact met de klanten vind ik het fijnst aan mijn werk."

Jij& Pensioen

"Ik zie mijzelf niet oud worden in Nederland"
Lynn Uitvlugt: "Het is misschien cliché, maar mijn werk als schoenmaker is echt mijn passie."

Jij& Pensioen

"Mijn droom? De zaak overnemen als de eigenaar met pensioen gaat"

Retail Helden

"Mijn liefde voor jeans is bijna net zo groot als die voor sneakers"

Retail Helden

"Hier hoef je niks te kopen en zie je er nét zo leuk uit"

Retail Helden

"Zonder dit werk zou het een stuk minder met me gaan"