G-Star Raw start tweedehands c2c-platform 'Rewear'

...

Foto: G-Star.

Gebruikt = business? Kledingmerk G-Star Raw denkt van wel en introduceert Rewear, een c2c-platform voor gedragen G-Star kleding.Het platform G-Star Rewear is als eerste voor Nederlandse consumenten beschikbaar en zal op een later moment ook naar andere markten worden uitgebreid.

Klanten kunnen op het platform aangeven welke items ze willen verkopen. Een team van G-Star Raw bepaalt de waarde en doet een voorstel. Gaan klanten daarmee akkoord, dan kunnen ze hun gedragen kleding opsturen. In ruil daarvoor ontvangen ze een voucher die ze kunnen besteden aan nieuwe collecties of gedragen kleding.

Kledingstukken worden alleen aangenomen als deze vrij zijn van scheuren, gaten en vlekken. Ook mogen ze niet zijn vermaakt en er mogen geen knopen of andere gerelateerde details ontbreken. Daarnaast moeten ze over de nodige G-Star labels beschikken.

Volgens G-Star Raw is Rewear onderdeel van de Repair Rewear Recycle-strategie, die moet voorkomen dat G-Star-kleding bij het afval belandt. "Onze kledingstukken zijn ontworpen om lang mee te gaan, dus we willen het zo gemakkelijk mogelijk maken om de levensduur ervan nog verder te verlengen", aldus het bedrijf.

Bron: Twinkle.

Lees meer

Goed nieuws

Winkelsector in 2023 koploper in verduurzaming

Goed nieuws

In 2024 weer groei voor detailhandel

Goed nieuws

Relatie gestrand? Regel (ook) je pensioen in 6 stappen

Goed nieuws

H&M trekt zich terug uit Myanmar

Goed nieuws

Veiling van Bever levert 864 bomen op