“Van vastgoedadvocaat tot groentevrouw”

...

Renate: "Ik wil met het bedrijf bijdragen aan een betere wereld via voeding." Fotografie: Linelle Deunk.

Renate van de Hoef was acht jaar lang vastgoedadvocaat. Toen besloot ze om toch bij haar vader in het familiebedrijf te gaan. “Dat is mijn ‘probleem': ik vind héél veel dingen leuk.”



Het is 1937, grootvader Bert start een groentezaak in Den Haag. Zoon Gijs is één van zijn 11 kinderen en neemt de zaak over. Gijs ziet meer heil voor de groentezaak in Veenendaal en verhuist de winkel, samen met zijn vrouw Anneke. Nu staan er twee vestigingen in Veenendaal en wint de onderneming vele onderscheidingen.

Renate: “Groente en fruit is eigenlijk nog maar een klein onderdeel van wat we doen. We verzorgen de gezondste kant- en klaar producten: maaltijden, salades, soepen, sappen, wraps. We hebben een samenwerking met de lokale Jumbo, cateren evenementen, verzorgen bedrijfslunches en -fruit en verkopen ook online.”

Je vertrouwt elkaar en gunt elkaar de wereld. Dat werkt ontzettend fijn.


Renate van de Hoef

Drie gezusters
Innovatie zit in het Van de Hoef-bloed. Moeder Anneke creëert recepturen voor sappen, vader Gijs staat met groot plezier dagelijks om 04:15 uur naast zijn bed en is het liefst met klanten bezig. Dochter Christine zorgt dat nieuwe producten of diensten van de grond komen en Renate heeft als missie om "met het bedrijf via voeding bijdragen aan een betere wereld." Hun zus Erika, de derde dochter, is docent en staat voor de klas.

Van advocaat tot groentevrouw
Renate volgde twee bacheloropleidingen tegelijkertijd en specialiseerde zich tot vastgoedadvocaat. “Ik had het daar heel erg naar mijn zin. Maar toch, als Christine en ik door Amsterdam liepen fantaseerden we over het uitrollen van franchises. Ik heb er goed over nagedacht. Toen besloot ik tóch te gaan ondernemen.”

Werken in een familiebedrijf is anders. “Het mooiste is dat ik 100% zeker weet dat mijn ouders of familie handelen vanuit de beste intenties. Je vertrouwt elkaar en gunt elkaar de wereld. Dat werkt ontzettend fijn. Tuurlijk, als je het niet eens bent, word je wel eens prikkelig. Dan bel je elkaar daarna weer en is het oké.”

Productinnovatie
En de toekomst? “Ik richt me graag op productinnovatie en het energieneutraal maken van ons bedrijf. Het belangrijkste: echt lekker eten. We hebben ideeën genoeg!”

WEETJES

Kan ik blijven doorwerken en dus later met pensioen gaan?

Dat is mogelijk! De pensioenleeftijd bij Pensioenfonds Detailhandel is 67 jaar. Pensioen uitstellen kan tot uiterlijk je 70e verjaardag. Als je later met pensioen gaat wordt je opgebouwde pensioen hoger, omdat je het later uitbetaald krijgt. Na je 67e bouw je geen extra pensioen meer op.

Wil je weten hoe langer doorwerken uitpakt voor jouw pensioen? Je ontdekt het in je persoonlijke pensioenomgeving op pensioenfondsdetailhandel.nl (login).

Wil je nog meer pensioenkeuzes weten, ga dan naar pensioenfondsdetailhandel.nl/welke-pensioenkeuzes-heb-ik.

Lees meer

Nelleke Wegdam, New Optimist: "Met statiegeld kunnen we de loop sluiten en kleding hoogwaardig recyclen."

Aanjagers

"Het is tijd voor statiegeld op alle kleding"
Elles Kempers: "Voor elk kilo hergebruikte spullen die je koopt bespaar je één kilo CO2. In het afgelopen jaar hebben we in totaal 33,3 miljoen kilo CO2 bespaard, vergelijkbaar met het effect van 4,4 miljoen bomen."

Retail Helden

"Met Het Goed maken we tweedehands eerste keus"

Retail Helden

"Zonder dit werk zou het een stuk minder met me gaan"
Wendy Molendijk: "In de zomer rekenen we rugzak na rugzak af."

Retail Helden

"Wij worden opgeleid om klanten op hun gemak te stellen"

Retail Helden

"Mijn liefde voor jeans is bijna net zo groot als die voor sneakers"