Dure huur? Rituals betaalt € 2,4 miljoen

...

Vind jij dat je veel huur betaalt voor je woning of winkel? Rituals tikt voor zijn nieuwste vestiging maar liefst € 2,4 miljoen af. Daarvoor zitten ze wel 14 maanden een bijzonder plekje: aan de Parijse Champs-Elysées.Met een huurprijs van 2,4 miljoen voor 14 maanden (circa 170 duizend per maand) tast Rituals diep in de buidel voor een plekje aan een van de mooiste winkelstraten ter wereld. Aan de Avenue des Champs-Elysées nummer 33 opende het op 12 oktober haar eerste 'Mind Oasis' in Frankrijk. Op 500 m2 biedt het merk het volledige assortiment huidverzorgings- en welzijnsproducten én een grote ruimte gewijd aan mentale ontspanning en hydromassage.

Winkel annex Ontspanningswalhalla
Eenmaal binnen in de winkel vind je de hele wereld van Rituals, van huidverzorgingsproducten (gezicht en lichaam) tot geurcollecties voor thuis, verspreid over 200 m2 op de begane grond. Op de tweede verdieping betreed je de 300 m2 grote Mind Oasis met mentale ontspanning en hydromassage. De zes mentale ontspanningscabines zijn uitgerust met 'zero gravity' stoelen voor ademhalingsoefeningen, 4D-geluidsstimulatie, lichteffecten en haptische trillingen. Het doel van deze combinatie is om een diepe meditatieve staat op te wekken die je uitnodigt om los te laten en heerlijke te ontspannen.

...

...

Wat betreft de hydromassage heeft Mind Oasis negen matrassen die de beweging van drijven op water nabootsen, onderbroken door cirkelmassages van instelbare intensiteit. Om de ervaring compleet te maken, wordt deze technologie gecombineerd met lichttherapie die de collageenproductie van je huid stimuleert. Een absoluut ontspannende sessie, op het geluid van de natuur en de geur van lavendel en cederhout.

Olympische Spelen
Klinkt relaxed. Veel minder ontspannend klinkt de huurprijs van bijna twee ton, elke maand. Toch blijft Jan Eising, director Real Estate & Expansion bij Rituals, daar helemaal zen onder, vertelde hij recent tijdens een vastgoeddiner. "Voor een vast contract op deze locatie betaal je 3, 4 of 5 miljoen euro. Dat gaan we niet doen. We willen wel even testen wat we op deze locatie kunnen doen. Daar komt bij dat de Olympische Spelen van 2024 in Parijs plaatsvinden. Dus hebben we er een heel mooie winkel van gemaakt en daar de ervaring van House of Rituals aan toegevoegd."

...

...

Onder de streep
De nieuwe Parijse vestiging is er niet alleen voor imago of naamsbekendheid; onder de streep wil Rituals er gewoon winst maken, zelfs in die korte huurperiode. Eising: "Ik hoor weleens zeggen: zo'n winkel is goed voor de marketing, maar wij willen er gewoon geld mee verdienen. Wij zijn geen destination retailer. Zelfs voor onze flagshipstore House of Rituals Amsterdam hebben we twee jaar gepuzzeld: waar zet je die ervaring neer? Je kunt het concept prima kwijt op het Rokin of in de 9 Straatjes. Maar wij kozen voor de drukste plek in Amsterdam zodat we weten dat gebrek aan traffic nooit de beperking kan zijn", aldus Eising. "We willen altijd de beste plek in het winkelcentrum. Op de etage betaal je minder, maar op de begane grond komen meer passanten dus daar willen we zitten. Dat kost geld, ook door het grote aantal vierkante meters dat we nodig hebben door de hoge omloop van onze producten. Of dat houdbaar is? Vooralsnog wel."

...

...

(Bronnen: Sortir a Paris, Vastgoedmarkt.)