MS Mode en America Today openen drie nieuwe winkels

...

MS Mode en America Today openen binnenkort drie nieuwe winkels in Nederland: Arnhem krijgt er twee MS Mode vestigingen bij, Heerhugowaard een America Today.MS Mode opent winkels in winkelcentrum Kronenburg en winkelcentrum Presikhaaf. De nieuwe vestiging van America Today komt in winkelcentrum Middenwaard. Daarnaast verlengde Cool Investments, moederbedrijf van beide modemerken, de huurcontracten met Wereldhave voor vier bestaande MS Mode winkels in Heerhugowaard, Capelle aan den IJssel, Nieuwegein en Roosendaal.

Rol in de mix
Doris Slegtenhorst van Wereldhave over deze overeenkomst: "Onze full service centers zijn multifunctionele verblijfsplaatsen waar boodschappen doen, winkelen, recreeren, werken ontmoeten, sporten en gezondheid samenkomen. De formules van MS Mode en America Today spelen een belangrijke rol in deze mix. Het feit dat ze uitbreiden en verlengen bewijst de kracht van ons partnership."

MS draait goed
Beide ketens zitten in een goede flow, zo lijkt het. Afgelopen maand meldde Textilia.nl dat MS Mode goed draait, terwijl zusterbedrijf America Today in Nederland opkrabbelt na een periode van rode cijfers. De twee modemerken van Cool Investments maakten in 2022 € 170,9 miljoen omzet, licht meer dan in 2021. De stijging was vooral te danken aan MS Mode, een grote speler op het gebied van curvy fashion.

America Today: bouncing back
“America Today heeft gedurende een groot deel van 2022 tegenvallende resultaten getoond. Door een wijziging in de commerciële strategie is de negatieve trend echter gekeerd en is het bedrijf inmiddels weer in de winning mood onder leiding van de nieuwe CEO Bote Galema”, aldus Jonathan Kahn, managing partner van Cool Investments, in het persbericht.

Nieuwe fysieke winkels
De Nederlandse modeketen heeft zich in 2023 krachtig hersteld van de negatieve resultaten van 2022. Voor Cool Investements is dat voldoende reden om ook America Today financieel te blijven ondersteunen. De komende periode worden dan ook ‘veel’ nieuwe fysieke winkels van het merk geopend in Nederland en België. In 2022 daalde het aantal winkels van America Today juist met tien filialen.

Bij MS Mode zag 2022 er rooskleuriger uit. De omzet steeg van € 109,5 miljoen naar € 122,3 miljoen. Het ebitda (de winst voor rente, afschrijvingen, belastingen en amortisatie, red) bleef nagenoeg gelijk op € 8,1 miljoen.

Segmenteren per land
Cool Investments geeft aan dat gedifferentieerde prijsaanpassingen en productiviteitsverbeteringen ‘substantieel aan het resultaat bijdragen’. 2022 stond daarnaast in het teken van het verbeteren van de kwaliteit van de omzet, met een meer gesegmenteerde collectie en marketingstrategie per land waarin het merk actief is.

“Er zijn veel groeimogelijkheden in de Benelux, Frankijk en Spanje, getuige de omzetontwikkeling van onze winkels", aldus MS Mode CEO Dennis Mok.

(Bronnen: PropertyNL.com/Textilia.nl)