Voor jou en 1,5 miljoen anderen

...

Samen bouwen we al werkend een mooie reserve op. Beeld: Jij&Wij magazine.

Een grote en kleurrijke club

Circa 350.000 medewerkers in de non-food retail (en handel) bouwen hun pensioen op bij Pensioenfonds Detailhandel. Dat doen ze via de ruim 31.000 aangesloten werkgevers. Daarnaast ontvangen meer dan 152.000 gepensioneerde collega’s een pensioen van ons pensioenfonds. Ook worden de pensioenen beheerd van ruim 962.000 personen die inmiddels buiten de retail zijn gaan werken. In totaal beheren wij de pensioenen van bijna 1,5 miljoen mensen.

Een grote beleggingsportefeuille

Samen zijn we een van de grotere pensioenfondsen van Nederland – in aantallen mensen én in belegd vermogen: onze totale beleggingsportefeuille omvatte eind 2022 zo'n € 28 miljard. Wil je weten hoeveel daarvan voor jou is? Je ontdekt het in je persoonlijke pensioenomgeving op de website van Pensioenfonds Detailhandel.

Zorgvuldig en verantwoord

Met zo’n enorm bedrag gaan wij zorgvuldig om. Daarom spreiden we onze beleggingen (= jouw pensioengeld) heel bewust: in een mix van obligaties, aandelen, vastgoed en hypotheken. Zo maken we positieve impact waar het kan, beperken we de risico’s én laten we jouw pensioenpotje groeien.