Gelijk aantal vrouwen en mannen in bestuur Pensioenfonds Detailhandel

...

Sinds begin 2022 heeft Pensioenfonds Detailhandel even veel vrouwen als mannen in het bestuur. Sinds de komst van Renate Pijst, directeur van Ahold Delhaize Pensioen, is de verhouding vijf om vijf.Als directeur van Ahold Delhaize Pensioen weet Renate Pijst veel van de retailbranche. Zij zette zich in voor professionalisering van pensioenbestuurders en toetreding van jonge bestuursleden “Ik pleit voor een betere afspiegeling van onze achterban in de bestuurlijke organen. Er zijn al mooie stappen gemaakt. Met Selma Skalli (38) als werknemersvoorzitter en een mix van expertises in het bestuur. De detailhandel is een dynamische branche waar relatief veel jongeren werken.” Renate Pijst is wiskundige en specialiseerde zich in het actuariaat. Na een carrière bij AON Hewitt Associates startte ze in 2010 als Manager Pensioenzaken bij het pensioenfonds Ahold Delhaize. Vanaf 2017 voert zij de directie van Ahold Delhaize Pensioen.

De vrouwen in het bestuur

Renate Pijst
Renate Pijst is wiskundige en specialiseerde zich in het actuariaat. Na een carrière bij Hewitt Associates, startte Pijst in 2010 als Manager Pensioenzaken bij het pensioenfonds Ahold Delhaize. Vanaf 2017 voert zij de directie van Ahold Delhaize Pensioen.

Selma Skalli (werknemersvoorzitter)
Selma Skalli is fiscaal-jurist en bestuurder FNV Handel. Als medewerker van de vakbond is zij betrokken bij onderhandelingen over CAO’s in de retail. Selma is de jongste voorzitter van het fonds ooit.

Lieske van den Bosch
Lieske van den Bosch is ondernemer. Voordat ze haar onderneming startte heeft ze ruim tien jaar als HR-manager gewerkt voor Leen Bakker Nederland. Expertises van Van den Bosch zijn human resources, risicomanagement, bestuur en toezicht.

Evelyne Simons
Evelyne Simons is arbeids-en organisatiepsycholoog en pensioendeskundige. Naast haar bestuurlijke verantwoordelijkheid bij Pensioenfonds Detailhandel is Simons bestuurder bij diverse pensioenfondsen.

Steffi Troost
Steffi Troost is Pensioenbestuurder FNV. Haar expertises zijn pensioenbestuur, Finance & Control, Committee on workers Capital (CWC) en financiële verslaglegging. Troost is ook werknemersvoorzitter bij het Pensioenfonds voor de Zoetwaren en was tot 2020 bestuurslid Ondernemingspensioenfonds PepsiCo.