Dutch Weed Burger lanceert keurmerk ‘Beter Laten Leven’

...

Niet ‘Beter Leven’ maar ‘Beter Laten Leven’. Dat is de boodschap van vegan brand The Dutch Weed Burger tijdens de Week Zonder Vlees, van 6 tot 12 maart 2023.The Dutch Weed Burger, een Nederlands merk van plantaardige producten op basis van onder meer zeewier, lanceert in de Week Zonder Vlees een tijdelijk voedingskeurmerk: ‘Beter Laten Leven’. Het keurmerk is een knipoog naar het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Het doel ligt voor de hand: consumenten laten kiezen voor een vegetarische of plantaardige variant.

'Ecologische zelfmoord'
Mark Kulsdom, oprichter van The Dutch Weed Burger, bestempelt het jaarlijks slachten van 640 miljoen dieren als ‘ecologische zelfmoord’. Kulsdom: "We kunnen de dieren maar 'Beter Laten Leven'."

In een brandbrief aan de politiek schrijft Kulsdom onder meer dat we nu de zesde grote uitstervingsgolf van diersoorten op aarde meemaken. "De eerste die wordt veroorzaakt door de moedwillige acties van maar een soort, de menselijke. De onze. En die golf gaat uiteindelijk onze eigen soort meeslepen richting het grote uitsterven. We gaan daar met het huidige economische paradigma niet aan ontkomen."

...

...

Over Dutch Weed Burger
Dutch Weed Burger is een Amsterdams plant-based voedingsmerk en onderdeel van Livekindly Collective. De producten zijn verrijkt met lokaal geteeld zeewier uit de Oosterschelde. Lees ook het interview dat we eerder met Mark Kulsdom hadden: "Van harde confrontatie naar radical kindness".

Bron: Adformatie.

Lees meer

Michael Musandu (Lalaland): "Start selling reality!"

Aanjagers

"Digitale fotomodellen voor een inclusievere modewereld"
Bob Hendrikx: "Dankzij onze Loop Living Cocoon voed je de aarde met je eigen voedingsstoffen, en zo word je een bron voor nieuw leven."

Aanjagers

“Ook ná je dood bijdragen aan een beter milieu”

Aanjagers

“Etensresten zijn geen afval, maar basis voor iets heerlijks”
Bert van Son: "We willen onze jaaromzet vertienvoudigen, naar een miljoen spijkerbroeken. Waarvan er zoveel mogelijk zijn gemaakt van 100% gerecyclede katoen."

Aanjagers

MUD Jeans klaar voor doorbraak met 100% gerecyclede spijkerbroeken