Cameranu Rotterdam wordt 'space for creators'

...

Cameranu opent een nieuw filiaal in Rotterdam. Daarmee vervangt de fotografieketen zijn huidige 2 winkels in de havenstad door één grote en completere variant.Met een aangepast winkelconcept wil de fotografieketen een ontmoetingsplek bieden aan fotografen, videomakers en contentcreators. Daarnaast kun je er straks apparatuur huren en inruilen. Er is ook een studio-, podcast-, lezing- en expositieruimte.

De nieuwe vestiging van Cameranu is hetzelfde concept als de flagshipstore die afgelopen zomer in Amsterdam werd geopend. Ook daar kwamen 2 bestaande vestigingen samen. De keten had 2 winkels in Rotterdam door de integratie van Calumet in Cameranu.

De fotografieketen oriënteert zich volgens directielid Ricardo van den Burg momenteel op het openen van meer winkels in nieuwe steden. Waar die precies komen is nog niet bekend, maar het bedrijf wil naar eigen zeggen graag in de hele Benelux dichtbij de klant zitten.

Cameranu begon in 2003 met een vestiging op Urk, die in 2023 werd uitgeroepen tot verkozen tot Retailer of the Year van Nederland in de categorie Webshop Awards. Inmiddels telt de keten 6 winkels in Nederland en 1 in België (Antwerpen).

(Bron: RetailTrends.nl.)